האם ידעתם? ב-1 למאי 2012 הוזלו ביטוחי החובה לאופנועים בכ- 10%-30%, דבר המבטיח חסכון משמעותי
בחודש מרץ של שנת 2012 נשמו לרווחה מעל למאה אלף בעלי האופנועים בשל בשורה משמחת מפרופסור עודד שריג, המפקח מטעם משרד האוצר. בשורה זו הבטיחה לבעלי האופנועים כי התעריפים של ביטוחי החובה לאופנועים יוזלו בצורה משמעותית וכי כל אופנוען אשר יבחר לרכוש ביטוח אופנוע בהשתתפות עצמית יזכה להנחה בטווח של 10-30 אחוזים.
הסכומים הגבוהים אשר נדרשו לשלם בעלי אופנועים בעבור ביטוחי חובה וביטוחים מקיפים נחרטו בדפי ההיסטוריה של האופנוענים וגרמו למחאת האופנוענים הגדולה אשר התרחשה בשנת 2009 וזכתה לכישלון חרוץ. הטענה כי אופנועים וקטנועים מהווים כלי הרכב בעלי הסיכון הגבוה ביותר נתמכת בעובדה כי בשנת 2010 חברות הביטוח שילמו לבעליהם כ- 500 מיליון ₪ על פיצויים.
חברת הביטוח אינן ששות לעשות לרוכבי אופנועים ביטוחים וזאת משום הסיכון הגבוה. יש שיאמרו שבזמנים ותנאים כאלו כבר מומלץ עוד לפני קניית האופנוע לעשות ביטוח בריאות פרטי – משתלם או לא, זו כבר החלטה שלכם. בעבר, רוב חברות הביטוח לא הסכימו לגעת בנושא כלל וכלל ולכן תאגיד הפול היווה את הכתובת היחידה אליה פנו האופנועים על מנת לרכוש ביטוח אופנוע. כיום, חברות ביטוח מעטות מסכימות להציע ביטוח אופנוע, כמו למשל שומרה, חברות הביטוח הישירות AIG, 555 ו- 9 מיליון.
המפקח על הביטוח מטעם משרד האוצר מחייב את כל חברות הביטוח לקיים את תנאי המינימום הבסיסיים בכל הקשור אל ביטוח רכב מקיף וכן ביטוח צד ג', דבר זה אינו חל על אופנועים. לכן, פוליסות הביטוח המוצעות על ידי חברות הביטוח שונות לחלוטין אחת מהשנייה וחשוב מאוד לבדוק כל כיסוי, סייג והתניה הרשומים בה וזאת מלבד סכום ההשתתפות העצמית והעלות הכוללת של הפוליסה.
רכיב העמסה- תיקון חוק חדש עבר בכנסת בחודש יוני 2012. תיקון זה אומר כי הגבולות של רכיב העמסה יעמוד בין השנים 2012-2013 על טווח של 5.5 עד 6.5 אחוזים, כך שהתקרה המקסימאלית תהיה כ- 6.3%. דבר זה הוביל להנחה משמעותית בסכום הפרמיה של ביטוח אופנוע חובה.
צו חצייה- צו זה מורה על כך שחברת הביטוח תשלם 75% מהנזקים שנגרמו לנהג האופנוע, במקרה בו תתרחש תאונה בין האופנוע לרכב.