ביטוח רכב

אם הרכב או הנהג המבוטח היה מעורב בתאונות והוגשו תביעות לחברת הביטוח, הביטוחים יהיו  קרוב לוודאי יקרים יותר. ביטוח חובה + מקיף הוא הביטוח המתאים ביותר, זאת משום שמדובר ברכב חדש יחסית, שחלקי החילוף שלו יקרים ובמקרה של תאונה, עלויות התיקון תהיינה גבוהות מאד. ככל שהרכב ישן יותר, יש ייתכנות לרכישת ביטוח חובה בלבד, או ביטוח חובה + צד שלישי. ביטוח כזה לא יבטח את ההוצאות לתיקון הרכב, אבל בהחלט יהיה יעיל אם הרכב פגע ברכב אחר או ברכוש של אדם אחר. 

מהאמור לעיל עולה תמונה ברורה – מחיר הביטוח לחודש גבוה בחמישים אחוזים ממחיר הביטוח השנתי חלקי 12. חברת הביטוח מתמחרת את הסיכון בביטוח כזה, לרוב המחירים המוצעים דומים מבחינת היחסיות שלהם. המשמעות – ביטוח לחודש משתלם יותר, אך ורק אם בעל הרכב לא מוצא את עצמו מבטח שוב ושוב את הרכב לחודש אחד. במצב כזה, בתוך 8 חודשים הוא ישלם בעצם מחיר של ביטוח לשנה שלמה.

בזמן שכל חברת ביטוח מתגאה בשחקנים, זמרים וסלבריטאים אחרים שמפרסמים אצלה, אתם בטח תוהים איזו פוליסה תהיה טובה לרכב שלכם. תנו לנו, אנחנו נעזור לכם לבחור בפוליסה הנכונה

לא במקרה חברות ביטוח החלו להילחם על ליבנו וכיסנו באמצעות שחקנים וזמרים, כדי שנעשה אצלם ביטוח רכב. התחרות בתחום היא תוצאה של רפורמה שנועדה לצמצם את הפיקוח של תעריפי ביטוח רכב חובה, הצמצום הביא לפתיחת התחרות בין החברות, אשר יצרה מסלולים אטרקטיביים לציבור הנהגים.
לכאורה, צעד זה היה חיובי עבור הנהגים בישראל, אך הוא גם חייב אותם להקדיש זמן על מנת לבחור את פוליסת ביטוח הרכב המתאימה ביותר להם ויצר מצב בו נהגים רבים ביצעו טעויות רבות ורכשו פוליסות יקרות אשר כללו כיסויים בהם לא היה להם צורך.

כיצד הרפורמה של ביטוח רכב חובה משפיעה עליכם?

כאשר החלה רפורמה בתחום ביטוח רכב חובה. היא השפיעה בצורה משמעותית על תעריפי הפרמיה של ביטוח הרכב וגרמה לתחרותיות רבה בין חברות הביטוח. טרם כניסת הרפורמה כל נהגי הרכבים נדרשו לשלם את אותו סכום פרמיה עבור ביטוח רכב חובה. דבר זה הוביל לתלונות רבות וזאת משום שגם נהגים ותיקים ללא היסטוריה בעייתית בתחום התעבורה נאלצו לשלם את אותו התעריף שנדרש לשלם נהג צעיר שהיה מעורב בתאונה.
עם כניסת הרפורמה המצב השתנה. היא הובילה לכך שכל חברת ביטוח יכלה לקבוע מה יהיה התעריף של הפרמיה וזאת בהתאם למאפייניו של הנהג והנתונים של הרכב אותו הוא ביקש לבטח.

כיצד נקבע תעריף ביטוח רכב ?

ישנם מספר קריטריונים לקביעת הפרמיה אותה תצטרכו לשלם עבור ביטוחי רכב:

  • הרכב- כאן חברת הביטוח תבדוק מהו נפח המנוע של הרכב שלכם ומה מספר כריות האוויר הממוקמות בו.

  • נהג- חברת הביטוח תיקח בחשבון את גיל הנהג, את המגדר שלו, היסטוריה של עבירות תנועה ותאונות בשלוש השנים אשר קדמו לבקשת רכישת הפוליסה.

    חשוב לדעת כי לא כל חברות הביטוח שמות דגש על אותם מאפיינים ולכן ההמלצה היא לבצע סקר שוק ולהשוות בין ההצעות של הפוליסות השונות. הבסיס של ביטוח רכב חובה הוא אותו בסיס וכל נהג אשר ירכוש זה אכן יזכה לאותם כיסויים וכן לאותם תנאים, אך כל חברת ביטוח רשאית לדרוש תעריף שונה עבור הפוליסה וזאת בהתאם לרמת הסיכון של הנהג או הרכב. דוגמאות לכך הן תעריפים גבוהים יותר עבור נהג צעיר וזאת לעומת נהגים ותיקים, פרמיות גבוהות יותר עבור ביטוחי רכב חובה לנשים בהשוואה אל גברים.

ביטוח רכב- חשוב לשים לב

  • תקנות- פוליסת ביטוח רכב חייבת להתבסס על התקנות אשר פורסמו על ידי האגף המפקח על הביטוחים.

  • תעריף- הרפורמה ביטלה את חובת התעריף האחיד לכל ביטוחי החובה לרכב. התעריף משתנה מחברת ביטוח אחת לשנייה.

  • השתתפות עצמית- גובה ההשתתפות העצמית משתנה מפוליסה אחת לשנייה ולכן חשוב לבדוק מראש מהו הסכום אותו תדרשו לשלם במקרה בו תוגש תביעה.

  • סעיפים שונים- לא בכל הפוליסות קיים סעיף המבטיח לכם רכב חלופי במקרה של תאונה או בעיה ברכב אשר גרמה להשבתתו. הוספה של סעיף זה לפוליסה וכן הוספת כיסויים נוספים, כמו למשל ביטוח של שמשות הרכב, שירותי גרירה, שירותי דרך ועוד, תייקר את עלות הפוליסה.

על הכותב

צחי גולן מנחם

צחי גולן מנחם

סוכן ביטוח כבר למעלה מ10 שנים, עבדתי בחברת הראל ובסוכנויות פרטיות. תעודת מתכנן פיננסי ובעל תואר שני במנהל עסקים.

מעוניינים לרכוש פוליסת ביטוח רכב המתאימה לכם? השאירו את הפרטים שלכם ומומחה בתחום ביטוחי רכב יחזור אליכם על מנת להתאים לכם את הפוליסה הטובה ביותר.