ביטוח לנגרר – ההצעות הטובות ביותר של חברות הביטוח [כולל מחירים מעודכן 2024]

מרבית ביטוחי הרכב הפרטי והמסחרי שנרכשים מדי שנה, נוגעים אך ורק לרכב המבוטח. המשמעות היא שמה שמשפיע על המחיר הוא סוג הרכב, השנתון ואביזרי הבטיחות. בנוסף, גם גיל הנהג, הוותק שלו והעדר תאונות, עשויים להשפיע על מחיר הפוליסה. ואולם בעלי רכבים רבים נעים כאשר לרכב שלהם צמוד נגרר.

מה זה בעצם נגרר לרכב? אילו סוגים של נגררים קיימים? מתי בעצם נדרש ביטוח חובה לנגרר ובכלל? למה חשוב לבטח גם את הנגרר? מהו הסוגים השונים ומהן העלויות של ביטוח לנגרר? איך הן נקבעות? איך לבחור ביטוח לנגרר המתאים ביותר עבורך?

מה זה ביטוח לנגרר ומתי הוא נדרש

ביטוח לנגרר הוא, כאמור לעיל, ביטוח עבור הנגרר הצמוד לרכב המבוטח. הנגרר יכול להיות מסוגים שונים ובגדלים שונים, ומותאם לנשיאה של סוגי מטענים שונים. מטענים כאמור יכולים להיות בעלי חיים, כלי רכב דו גלגליים שונים, סירות או כלי שיט\ חומרים שונים וכיוצא באלה מטענים שלא ניתן לשאת אותם על כלי הרכב עצמו. יחד עם זאת, חשוב לציין שבשום מקרה, לנגרר עצמו אין מנוע המאפשר לו תנועה עצמאית. להלן סוגי נגררים אפשריים שונים:

  • עגלה: עגלה פשוטה, עם 2 גלגלים או יותר, ללא מנוע וללא כיסוי. עגלה כאמור עשויה לשמש את המשתמש בה עבור מגוון רחב של מטרות – נשיאת ציוד, נשיאת גנרטורים ואפילו פעולות כמו נשיאת תכולה של משרדים, חנויות או בתים קטנים. 
  • נגרר עם גג ברזנט סגור: למרות היותו בעל גג סגור, עדיין מדובר בנגרר משום שאין לו מנוע. עם זאת, לרוב מדובר בנגררים גדולים יחסית, שמאפשרים למשתמש לשאת כמות גדולה יחסית של ציוד, סחורה או רכוש.
  • נגרר להובלת בעלי חיים: נגרר שעשוי מחומרים חזקים במיוחד, המאפשרים נשיאה של משקלו הגבוה של בעל החיים, שעלול להגיע לכדי מאות קילוגרמים. המשקל הממוצע של פרה עשוי להגיע לכדי 500 ק"ג, ואילו המשקל הממוצע של סוס מגיע ליותר מארבע מאות ק"ג. נגררים המאפשרים נשיאה של יותר מבעל חיים אחד הם יותר מאסיביים ויותר גדולים.
  • נגררים לנשיאת אופנועים ואופנועי שטח: נגררים המתאימים לנשיאת כלי הרכב האמורים, בצורה נאותה ומאובטחת, תוך מניעת סיכון של פגיעה בכלים היקרים הללו מצד אחד, ומצד שני מניעת פגיעה של הנגרר באנשים או ברכוש. 
  • נגררים לאופנועי ים וסירות: בגלל המבנה השונה שלהם, הנגרר צריך להיות מותאם לנשיאת הכלים הללו, באופן שימנע פגיעה בהם וימנע, מצד שני, פגיעה שלהם בכלי רכב אחרים.

ביטוח הנגרר נדרש בכל מקרה שבו נעשה בו שימוש. אבל הוא נדרש בעיקר אם מדובר בנגררים יקרים, שעלויות התיקון של הפגיעה בהם עלולות להיות גבוהות. כמו שנהוג בביטוחי רכבים, גם לנגררים יש סוגים שונים של ביטוחים. לרוב, מדובר בשילוב שבין ביטוח חובה לבין ביטוח צד ג', שהוא השילוב הרלבנטי ביותר. ביטוח מקיף לנגרר הוא לרוב לא רלבנטי. זאת, כיוון שהעלויות של נגרר הן נמוכות יחסית, וכך גם העלויות של התיקונים שיש לבצע בו אחרי תאונה, אם וכאשר תתרחש.

ואולם מנגד, חברת ביטוח כמו ליברה וחברות אחרות, בהחלט מציעות ביטוח צד ג' לנגרר. אמנם עלויות התיקון של הנגרר עצמו נמוכות, אבל עלות הנזקים שהוא עלול לגרום לרכוש או לנפש, חלילה, עלולה להיות גבוהה. לכן, בעלי נגררים רבים מבטחים אותם בשילוב של ביטוח חובה לצד ביטוח צד ג'. עלויות הביטוח עבור ביטוח חובה לנגרר און ליין יחד עם ביטוח צד ג', עשויות לנוע בטווח שבין 850 ₪ לבין 1,200 ₪ לשנה. העלויות נגזרות הן מהאופי של הנגרר מצד אחד, והן מהגודל שלו ומהנזקים שהוא עלול, חלילה, לגרום במקרה של תאונה.

ביטוח לנגרר

למה בעצם חשוב לבטח את הנגרר

לכאורה, הנגרר הוא פריט שהעלויות שלו נמוכות יחסית, ועשויות לנוע בטווח של כמה מאות לבין כמה אלפי שקלים. עם זאת, כבר הוסברה לעיל החשיבות של ביטוח הנגרר, בעיקר מפני נזקים שהוא עצמו עלול לגרום לרכוש או לנפש במצבים מסוימים. לכאורה, הנגרר הוא חלק מהרכב שאליו הוא צמוד, למעשה מדובר בכלי נפרד שבנסיבות מסוימות עלול לגרום נזקים גם אם הרכב שאליו הוא מחובר כולל מערכות מיגון לרכב ולא גרם בעצמו לנזקים במקרה של תאונה.

נגרר שלא בוטח וגרם נזק לרכוש, עלול לגרום לכך שבעל הרכב שהנגרר מחובר אליו ישלם סכומי כסף גבוהים מאד במקרה של תאונה. זאת משום שחברת הביטוח תסרב לממן נזק שנגרם על ידי הנגרר באשר לשאלה כמה עולה ביטוח חובה לנגרר – כבר נאמר לעיל שהעלות נעה סביב כמה מאות שקלים לנגרר שמחובר לרכב פרטי.

טיפים לבחירת ביטוח לנגרר

אף שמדובר לכאורה בעלויות נמוכות יחסית, עדיין נכון לבצע סקר שוק ולבדוק כמה עולה ביטוח חובה לנגרר, ביטוח צד ג', או אם הדבר באמת נדרש, ביטוח מקיף לרכב. עם זאת, כשעורכים את הסקר חשוב לקבל הצעה שמתאימה לסוג הנגרר שלכם, ולא לקבל הצעות גנריות לביטוח נגררים.

המחיר של ביטוח לנגרר נקבע על ידי גודל הנגרר, סוג הנגרר והמשקל של מטען שהוא יכול לשאת. 

ביטוח נפרד לנגרר או יחד עם ביטוח הרכב: לרוב, ההעדפה היא לרכוש פוליסת ביטוח לנגרר באותו המקום שבו נרכש ביטוח החובה והביטוח המקיף לרכב עצמו. עם זאת, אם פערי המחיר הם משמעותיים ומצדיקים את זה, יש בהחלט לשקול את האפשרות לרכוש פוליסה נפרדת עבור הנגרר. 

ביטוח מקיף או צד ג': מי שרוכש ביטוח לנגרר חייב להבדיל בין ביטוח מקיף לביטוח צד ג' עבורו. הביטוח המקיף לנגרר, בדומה לביטוח המקיף לרכב, נועד לפצות את בעל הרכב ואת הנוסעים בו במקרה של נזק שנגרם להם. בנוסף, הוא כולל ביטוח צד ג' שנועד לפצות פגיעה של הנגרר הרכוש או ברכבים אחרים. מאחר שבנגרר לא נוסעים אנשים, בדרך כלל ביטוח מקיף הוא די מיותר. עם זאת, ביטוח החובה נדרש גם עבור הנגרר.

ביטוח עבור הרכוש בתוך הנגרר: חשוב להדגיש כי ביטוח החובה והביטוח המקיף או צד ג' של הנגרר אינם כוללים ביטוח רכוש כל שהוא שנמצא בתוך הנגרר. אם בתוך הנגרר יש כלי רכב, כי אז כלי הרכב הזה חייב להיות מבוטח באופן עצמאי. אם בתוך הנגרר יש בעל חיים, גם אז חייב בעל החיים להיות מבוטח. חשוב להזכיר את זה, משום שלעיתים קרובות המחיר של בעל החיים בנגרר עלול להיות גבוה ממחיר הרכב והנגרר כאחד. אם בתום הנגרר יש סחורות, חשוב לרכוש מראש ביטוח גם עבור הסחורות הללו.  

חשוב לציין שכל האמור לעיל נוגע לנגררים הצמודים לרכבים פרטיים או רכבי שטח. כשמדובר בנגררים של משאיות או כלי רכב כבדים בכלל, ההתייחסות אליהם היא שונה ומדובר בסוג אחר לגמרי של ביטוח שהמאמר שלנו כאן איננו נוגע בו.

אם יש לך עניין לרכוש פוליסת ביטוח לנגרר, זה המקום הנכון עבורך. כדאי ליצור קשר כעת ולקבל הצעות מחיר רלבנטיות שיסייעו לך לבחון ולהחליט בצורה מושכלת באשר לחברה המבטחת ולסוג הביטוח של הנגרר שלך.

על הכותב

צחי גולן מנחם

צחי גולן מנחם

סוכן ביטוח כבר למעלה מ10 שנים, עבדתי בחברת הראל ובסוכנויות פרטיות. תעודת מתכנן פיננסי ובעל תואר שני במנהל עסקים.